Geluk..
Soms, op momenten zoals deze vraag ik me af hoeveel geluk een mens kan hebben.
Het was dinsdag, ik had weer met Fabia ( het duitse meisje waar ik het eerder over had) afgesproken. Deze dag zijn we naar La boca gegaan, dit is een wijk waar allemaal gekleurde huizen staan, Tango wordt gedanst-meer dan in de rest van BA en veel kunst te zien is.
We zijn er lopend heen gegaan en onderweg langs marktjes en winkeltjes gelopen. Ze hebben hier erg veel van die borden en posters met reclames van vroeger ( volgens mij is er een woord voor maar dat weet ik niet :p) en heel veel oude dingen, Lp's, oude naaimachines, oude telefoons- uit de tijd dat er nog aan huistelefoons werd gedaan, en nog veel meer. Echt heel leuk om allemaal te zien.
Op de marktjes heb je over het algemeen de gebruikelijke dingen, sierraden, souvenirs etc. wat ze hier wel veel hebben is leer, en als je sommige tassen ziet! Het lijkt net of ze met een koe aan hun arm lopen..
Er zijn hier veel groente en fruit winkeltjes, niet dat dat erg bijzonder is want thuis hebben we natuurlijk ook gewoon de groenteman maar het is toch wel leuk om te zien. Er zijn er behoorlijk veel en het kost echt niks, 5 kilo sinaasappelen is 5 pesos, en 5 pesos is ongeveer 1 euro ;) Dus genoeg betaalbaar en gezond voedsel.
Eenmaal in La Boca zagen we overal tekeningen op de muren van de huisjes, voornamelijk Maradonna en messi. Het zijn echt voetbal gekken hier je wilt niet weten! We konden zelfs met 'maradonna' op de foto. Niet gedaan want vond het het geld toch niet waard.
Na een beetje rond gelopen te hebben en de een na de andere tango show buiten bij al de verschillende café'tjes gezien te hebben, besloten we maar ergens even te gaan zitten en wat te eten. De ober sprak ons vriendelijk aan en vroeg waar we vandaan kwamen, Holland! 'Ah Holanda!' hij liep weg en kwam binnen een paar tellen weer terug met een schriftje. Hij liet het me zien en er stonden allemaal nederlandse woorden zoals stroopwafels, pindakaas. Ach al het gebruikelijke je kent het wel ;)
Toen hij het ook trots liet zien aan Fabia en zij hem vertelde dat ze het niet zo begreep omdat ze duits was, mompelde hij wat en liep hij weg. Daarna heeft hij ook niet echt meer met ons gesproken. Het is grappig maar waar, de verloren voetbalwedstrijd ligt nog steeds erg gevoelig bij ze. Wat ben ik blij dat ik niet duits ben ;)
nadat we wat gegeten hadden liepen we weer terug naar san telmo waar onze hostels zich bevinden. Ik checkte mijn mail even snel en had beter msn niet aan kunnen zetten! Maar gelukkig was ik toch nog op tijd voor mijn introductie avond. Ik stond voor het gebouw en had geen flauw idee waar ik heen moest. Gelukkig, en heel toevallig, stond het andere meisje van InHolland daar ook en kon ik met haar meelopen. Met zijn tweeën is toch altijd beter dan alleen.
De introductie was wel oké, er was een presentatie en de vrouw vertelde het een en ander over de school. Helaas snapte ik er niet erg veel van en ik was echt zo blij dat ze mij niet uit het publiek koos om een paar vragen te beantwoorden.
Na de presentatie konden we wat te drinken en te eten halen en wat praten met de elkaar. Van dat praten kwam niet zo heel veel, dat wat ik vreesde was het geval. Bijna iedereen sprak goed spaans, behalve ik.
Ten slotte kregen we nog een rondleiding door school, het is echt enorm! Er zit zelfs een fitness ruimte in en een grote sportzaal, waar je ook schijnt te kunnen volleyballen:). Verder zijn er meerdere terrasjes en tentjes waar je kunt eten. We hebben zelfs een subway in de school! Dus ik denk dat ik daar wel kan overleven ;)
Na de rondleiding, ik weet nu al niet meer waar alles was, was er nog de mogelijkheid om uit te gaan met z'n allen. Het andere nederlandse meisje, penny, had niet zo veel zin om mee te gaan. Ik had het wel leuk gevonden en ik was ook zeker gegaan als ik niet zo erg het gevoel had gehad dat ik de enige was die geen spaans kon.
Dus ik besloot maar om even met Penny mee te gaan om haar appartement te bewonderen. Heel veel appartementencomplezen hier hebben een open dak, het klinkt heel raar - en dat is het ook. Maar je hebt dan verschillende kamers en in het midden van alles is een soort open ruimte. Een soort terras eigenlijk. Dat is hier bij mijn hostel ook zo, het ziet er wel grappig uit.
Ik heb daar even een biertje gedronken en ben weer terug gegaan naar mijn hostel, had mijn joggingsbroek al aangetrokken toen er een jongen naar me toe kwam en vroeg of ik zin had om mee te gaan met een kroegentocht van pubcrawls. Tja ik kon even bijkomen en vroeg gaan slapen, maar ik kon het natuurlijk ook niet doen :) Dus we zijn uiteindelijk met zijn 4en met de metro naar pubcrawls gegaan. Omdat de jongen die me had mee gevraagd de man bij het metro station kende, mochten we gratis reizen. Kijk zo hoort dat! :)
In de eerste kroeg kreeg je een beker en kon je gratis zoveel bier drinken als je wilde, hoezo ik ben in de hemel belandt! De volgende kroegen waren niet zo interessant, maar het gezelschap was wel gezellig. Ben zelfs nog 2 nederlands sprekende jongens tegen gekomen :) De laatste stop was een Club, waar eht ontzettend druk was. Nou was deze Club verdeelt in twee delen, de danszaal en je had een soort van podium apart. Het podium zag er iets rustiger uit dus samen met een duitse jongen, Torben, besloten we om daar maar heen te gaan. We klomen even over het muurtje en de rust beviel ons wel aan die kant.
Pas toen we zagen dat een jongen die ook over het muurtje heen probeerde te klimmen, hardhandig werd aangepakt door de security, kwamen we erachter dat we in een VIP ruimte belandt waren. Maar blijkbaar had niemand in de gaten dat we daar niet hoorden en ik ben zelfs uitgenodigt voor twee andere VIP feesten! Haha..
Vandaag ben ik met Torben en Fabia eerst naar Plaza de Mayo geweest, wat eigenlijk het middelpunt van BA is. Ja ik weet het, ik heb het bijna alleen maar over duitsers maar ik kan er niks aan doen want ze zijn gewoon overal!
's Middags voor het eerst een sandwich de bife gegeten, gewoon een broodje met rundvlees. Maar ja da's typisch van hier ;) en daarna naar recolleta geweest, wat de rijke wijk van BA is. En het verschil was ook wel te zien met de rest van BA, het was toch wel moderner en de mensen zijn meer van de merkkleding daar.
's Avonds ben ik naar Eclipse geweest. Echt chil want er is hier een hele straat met alleen maar bioscopen en je kunt voor ongeveer €3,50 al een film zien. De kwaliteit is wel iets minder dan thuis maar verder is het prima te doen :)
En om nog even terug te komen op dat geluk, Hoe toevallig is het dat ik net wanneer ik het nodig heb het nederlandse meisje op school tegenkom, dat ik een duits meisje heb gevonden die ook ,tijdelijk, alleen reist en waar ik dingen mee kan doen, Dat ik precies op het goede moment gearriveerd ben, en de dagen dat het 1 a 2 graden hier was, gemist heb. Dat er niks gebeurt is toen fabia en ik door een van de meest criminele wijk van BA hebben gelopen op weg naar la boca (wat we van te voren natuurlijk niet wisten), dat ik nu al zo veel geweldige mensen ben tegengekomen.
Maar het zijn niet alleen deze dingen, maar ook de dingen thuis, de mensen thuis die zoveel vertrouwen in me hebben, die trots op me zijn. Die helemaal naar schiphol zijn gekomen om me uit te zwaaien, mensen die ik een tijdje niet gezien of gesproken heb maar nu weer terug zijn alsof ze nooit zijn weggeweest, mensen die me hebben laten voelen hoe het is om een thuis te hebben, en gewoon compleet mezelf te kunnen zijn. Het zijn deze mensen die me zo veel sterker hebben gemaakt en waardoor ik nu ben waar ik ben. En daar ben ik erg dankbaar voor. Meer geluk dan dit kan ik me op dit moment niet wensen, maar dan vraag ik me toch weer af.. Zal daar een eind aan komen?
Oké, genoeg genoeg voor nu maar weer. Ik ga slapen want ik kan mijn nachtrust wel weer goed gebruiken...
Nog bedankt voor alle reacties, smsjes en mailtjes. Betekend veel voor me :)
Hasta luego chicos, besos para todos!
En foto's volgen snel!
Topper! Ik ben blij dat het goed gaat!
Het klinkt allemaal zo mooi en kleurrijk, zo gaaf dat je er nu al een paar dagen zit!
Slaap lekker , terwijl het hier half 5 `s middags is ;),
Xx
haha :) lieve schat, het is hier 5 uur eerder :p
Heeii Sassiey,
Zo en dan zijn er alweer 5 dagen verstreken na jou vertrek! als ik je verhaal zo lees denk ik dat je straks beter duits kan dan spaans haha! nee hoor, maar wel fijn om een taal ernaast te hebben die je ook goed kan verstaan. Tenminste ... xD Dat versta ik beter!
Ik denk dat je idd geluk hebt gehad dat je zoveel mensen tegen komt. Maar ik denk dat er altijd goede en slechte wegen zijn. En jij bent op de goede weg beland! Je moet vooral daar genieten van die weg, en mocht je toevallig een verkeerde afslag nemen en op een slechte weg terecht komen dan staan wij er altijd nog voor je! Uiteraard wel op een klein afstandje.. maar ik wil je niet nog eens uit het oog verliezen, als je begrijpt wat ik bedoel^^!
Nou hier leek het er op dat het een slechte dag zou worden. Ik versliep me voor mn ochtend baantje.. en had overal spierpijn.. Hoe zou dat nou komen...? Euuhm nagoed daarna nog ffies mn bedje in gegaan en toen ik wakker werd was de lucht helemaal blauw met een heerlijk temperatuurtje.
Best wel grappig want na al die bewolkte dagen vond ik Nederland even opeens een stuk minder leuk als ik jou verhalen zo las. Maar vandaag weet ik weer precies waarom ik hier geboren ben;):P
Ben lekker naar het strand gweest en heb me inmiddels omgetoverd tot een zandmonster dus ik duik zo ff onder de shower, en dan ga ik weer fijn mn matras knuffelen! Ik zal komende tijd weinig op msn zijn. Dus als we gaan skypen moet je ff mailen:)!
Nou een hele dikke knuff! naja die krijg je wel als ik weer schoon ben xD!!
-X