Sacha-in-latijns-amerika.reismee.nl

Un dia como hoy..

Ik sta op en neem een douche. Op mijn weg naar school, eet ik mijnmuslireep en loop ik over de natte, net schoongespoten stoep.Ik voel de warmte van de zonnestralen op mijn lichaam.

Gelukkig hoef ik nu niet op te letten voor de hondenstront die normaal gesprokende over de straten verspreid is. Ik probeer de losse stoeptegels te ontwijken, het zou niet de eerste keer zijn dat ik een plens water over mijn broek heen krijg.

Ik passeer de restaurantjes, de supermarktjes, de bakkerijtjes en de kioskjes. Zelfs met mijn duffe hoofd kijken de mensen om. Niet vreemd want zelfs met mijn duffe hoofd zie ik er natuurlijk niet uit alsof ik van hier ben,'toch is het vreemd'denk ik bij mezelf. Aangezien ik deze straat minstens 4 keer per dag passeer en blijkbaar toch interessant blijf.

Ik kom aan bij 9 de Julio, the biggest avenue in the world, waar het onmogelijk is om in één keer over te steken. Na twee keer wachten voor het stoplicht, bereik ik de andere kant van de straat, ik pak mijn schoolpas en loop langs de security door de poortjes naar binnen.

Na 2 uur spaans te hebben gehad, ga ik met Sergio en Marcelina naar La Boca. Gewoon om even rond te kijken. Op weg ernaar toe kunnen we het niet laten om even de bakkerij binnen te lopen en iets lekkers te halen. Ach wat wil je ook voor €0.20. We gaan in de zon in een parkje zitten en praten over het leven.

Daarna lopen we verder naar La Boca, waar een trein met veel rumoer zijn reis over het spoor probeert voor te zetten. Maar tevergeefs. Het duurt zeker 15 minuten voor de eigenaar van de auto, deze besluit te verwijderen van het spoor en de trein verder kan rijden.

We lopen door La Boca, wat vergelijkbaar is met Volendam. Mensen dragen er alleen nog de traditionele kleding omdat de toeristen het interessant vinden. De prijzen zijn er 2 keer zo hoog, gewoon omdat het kan. Toeristen betalen toch wel.

Het is leuk om even te zien, jammer om te weten dat het allemaal niet echt is. We lopen weer terug richting huis. Nog steeds druk in gesprek over alles en niets en genietend van de zon. Eenmaal terug nemen we afscheid en ga ik met Zach en Vanesa naar La Bomba, wateen soort van maandags ritueel is geworden.

We drinken en eten het gebruikelijke en genieten van onze tijd samen, lachentot onze buiken pijn doen en interesseren ons niet inalle mensen die ons voor gek verklaren na een van onze velen stomme acties. Want wij hebben de lol van ons leven, dus de rest maakt niet uit.

We sluiten de avond af in Club Severino, zoals gewoonlijk,we zoeken een restaurant waar we wat kunnen eten en eenmaal thuis val ik met een glimlach in slaap.

Helaas slaag ik er niet in om op dinsdag metdezelfde glimlach op te staan. Spijt? Natuurlijk niet ;). Maar toch wel jammer dat alcohol somseen beetje een jammer na-effect kan hebben. Hehe. Gelukkig is dinsdag nooit een belangrijke dag en heb ik alleen Engels, wat ik slapend nog kan doen.

Woensdag had ik weer spaans en geschiedenis. Ik denk niet dat ik ooit iets van geschiedenis ga snappen maar het is wel altijd een erg gezellige klas. 's Avonds ben ik met Vanesa uit eten geweest en zijn we daarna naar de film gegaan. We waren een beetje te laat voor de film die we eigenlijk wilden zien, dus hadden geen keus en besloten maar naar de enige film te gaan waar we nog wel in mochten.

Dit was by far een van de saaiste films die ik ooit gezien heb. Na de film zijn we een andere zaal in gelopen en hebben we nog een stukje van inception gezien. Na de film liepen we, natuurlijk, de verkeerde kant op. Want ik leer het nooit. 's Nachts heb ik mijn toets gemaakt die ik donderdagochten moest inleveren. Ik had er een 7 voor dus was wel redelijk tevreden. :) De rest van de donderdag heb ik geslapen want ik was best moe en voelde me niet zo lekker.

Vrijdag weer chinees en newswriting. Het was een prachtige dag en ik heb zelfs nog hardgelopen envebrand door de zon.De avond heeft het veel geregent, heerlijk! In de regen zijn we boodschappen gaan halenen 's avonds heeft Juanito voor Vanesa en mij gekookt.

We hebben weer heerlijk gedineert met zijn 3-en en hebben veel gepraat. Ik hou van deze mensen :) Het zijn niet gewoon vrienden, we bespreken alles met elkaar.

Later die avond ben ik met Vanesa naar Crobar geweest, waar ik nog een paar klasgenoten trof. Het was wel leuk maar ik was blij toen ik weer terug was 's ochtends. Zaterdag niet erg veel gedaan. Ik had belooft dat ik met Vanesa mee zou gaan op pub crawl, dus dat deed ik maar ik hd er totaal geen zin in. Hehe sommige mensen weten dan wel hoe ik ben (A) Al viel het nu wel mee.

Zach was er ook, dus dat was wel gezellig. Maar ik was het zo zat om hetzelfdegesprek met al die mensen weer voor de zoveelste keer te voeren. 'hey waar kom je vandaan', 'wat doe je hier', 'Hoe lang blijf je'... Ja vanavond niet. Dus na de kroegentocht, toen de rest naar de discotheek ging, besloot ik maar terug te gaan naar huis. Goede keuze :) Na weer wat alfajorez te hebben gegeten heb ik mezelf beloofd dat ik die dingen de komende 2 weken niet meer ga eten omdat ik geen molly wil worden en ben ik gaan slapen. De braziliaanse meisjes maakte natuurlijk weer veel herrie in onze kamer en ik ben daarom ook erg blij als ze morgen weer vertrekken :)

Daan en Christa van 't Veen

Ey Sacha!

Nou tadadaaaaa!!
Heb even de tijd genomen om de boel te lezen!
Erg amusant... ;-)
Blij om te zien en te lezen dat je geniet van je avontuur!

Hele dikke knuffel van ons
en natuurlijk ook van de jonge dames