Wouw alweer een maand geleden. En tot mijn teleurstelling geen cadeautjes van die gierige sint.. Beetje jammer weer.
Dus.. Alles gaat prima hier, Buenos Aires begint wel een beetje té warm te worden.. Het is best wel benauwd hier dus dat is niet zo lekker. Maar goed ik mag niet klagen ;)
Nou mijn leven hier gaat zijn gangetje... Er is in de tussentijd niet echt iets bijzonders gebeurt in Buenos Aires. Gewoon het gebruikelijke, school, chillen, feesten, relaxen, een beetje de toerist uithangen af en toe, nog meer chillen, spaans leren ( lees: spaanse scheldwoorden, aangezien dat natuurlijk het enige interessante is) en nog meer relaxen. Oh en niet te vergeten mijn tripje naar Chili en Mendoza...
Mijn reis begon op vrijdag, anderhalve week geleden, nadat ik zwaar gefrustreerd mijn examen voor Chinees had gemaakt. De lerares had gezegd dat ik alleen de theorie over moest doen omdat ik het taal gedeelte goed had gemaakt. Dus ik studeer alleen de theorie, krijg ik opnieuw het taalgedeelte er ook bij. En vervolgens geeft ze mij een totaal andere theorie vraag als de rest van de klas... De enige vraag die ik niet wist.
Waarschijnlijk deed ze dat om me te matsen, maar het is haar niet echt gelukt. Ze had de vraag op het antwoordblad opgeschreven. Wetend dat ze best chaotisch is, heb ik het blad omgewisselt met een leeg blad en daar het antwoord opgeschreven op de vraag die de rest van de klas ook had gehad. Hopend dat ze chaotisch genoeg is om te vergeten dat ze mij die andere kut vraag gegeven had. Ben benieuwd of het gelukt is..
Terug in het Hostel besloot ik maar mijn spullen te gaan inpakken en kwam ik er achter dat ik nog veel meer kleding ergens in een vak van mijn backpack gestopt had. Hehe. 't is erg fijn om ongeveer de helft van je kleding na 4 maanden alsnog te vinden. Nee, voel me helemaal niet dom..
Goed om 17.00 uur vertrokken we met CATA INTERNATIONAL naar Santiago de Chile. De bus vertrok zowaar op tijd, wat niet erg vaak voorkomt hier. Dus we waren erg blij. Die blijdschap verdween snel toen de bus tot stilstand kwam om 4 uur 's nachts wegens een paar lekke banden en nog iets waar ik te moe voor was om het in het spaans te begrijpen. Gelukkig hoefden we maar 4 uur te wachten tot er een nieuwe bus kwam.
We reden voor wel zeker 15 minuten tot ook deze bus tot stilstand kwam. In the middle of nowhere. We hebben hier langs de snelweg opnieuw 4 uur moeten wachten... Toen de 3e bus eindelijk kwam, ging alles redelijk goed. behalve bij de douane. Zoals gewoonlijk stond 70 % van het personeel niks te doen en gebeurde alles op zijn gemak. Waardoor we zo'n 3 uur daar hebben moeten doorbrengen. Wat best fris was omdat we midden in het Andes gebergte zaten. Na de douane ging gelukkig alles goed. Het was prachtig om vanuit het raam de heldere sterren in de bergen te zien.
We kwamen rond een uur of 2 's nachts aan in Santiago. Geen idee waar we heen moesten, gelukkig had ik een paar adressen van hostels opgeschreven en kwamen we een mevrouw tegen die zo vriendelijk was om ons aan een taxi te helpen.
Ze vertelde dat één van de hostels die ik opgeschreven had, in een veilige buurt lag. Dus we besloten naar dat Hostel te gaan. Helaas was deze volgeboekt toen we aankwamen en hadden we alleen de optie om een kamer voor 80 dollar te nemen. Wat ons toch niet zo aansprak.
We besloten een stukje verder te lopen, er waren meerdere hostels in die straat. Maar geen van allen had een aantrekelijke prijs. Toen kwam ik met het idee om maar naar Che lagarto te gaan ( dit is een hostel keten waar we ook in iguazu zijn verbleven). Wetend dat het niet het beste hostel is, maar dat ze hoogstwaarschijnlijk wel plek hebben voor een goede prijs, zijn we daar heen gegaan. En we hadden geluk :)
Na een paar uur geslapen te hebben besloten we maar even de stad te gaan verkennen. Het was zondag, dus alle museums waren gratis. We hebben een kijkje genomen bij wat musea en toeristische attracties. Daarna besloten we maar wat te gaan eten bij een klein restaurantje waar ik heerlijke ZALM heb gegeten. Goh wat heb ik vis eten gemist. Na 4,5 maanden is het toch wel fijn om even iets anders te eten dan steak. Al blijft dat nog steeds erg lekker.
Na het eten zijn we naar San Cristobal gegaan. Santiago ligt tussen de bergen en is op heuvels gebouwd, dit was er een van. We hadden vanaf daar een prachtig uitzicht op de stad. Santiago is echt een mooie stad. Het was er net zo warm als in Buenos Aires maar door de bergen is het klimaat veel droger en aangenamer. Verder is het een erg schone stad en zie je niet op elke mogelijke plek grafitti en hondenschijt of op elke hoek een 16 jarige die zwanger is of met een kind rondloopt. De mensen zien er hier ook een stuk gelukkiger uit over het algemeen.
's Avonds hebben we niet zo veel gedaan. Er was een 'italian night' in het hostel. Waar ik niet zo heel veel behoefte aan had.
Maandag zijn we naar Valparaíso en Viña del Mar geweest. Zach had een zware kater van de pisco sour party de vorige avond die na de italian night was. Wat erg grappig was aangezien hij zich aanbood als vertaler voor die niet-spaans sprekend mensen in het busje maar grotendeels van de rit lag te slapen.
We hebben eerste de haven gezien in Valparaíso, zijn toen een stukje omhoog gegaan om ergens bij een duur restaurant koffie te drinken en al de gekleurde huizen te zien. Terwjl we liepen verdween de Nieuw-Zeelander, die met ons mee was op de tour, steeds op wonderbaarlijke wijze waardoor we steeds moesten wachten.
Onze volgende stop was Viña del Mar. We hebben eerst gegeten bij een restaurant met een mooi uitzicht op het strand. Uiteraard heb ik weer vis gegeten, heerlijke paella (geen zorgen pap, natuurlijk was deze niet beter dan jouw paella).
Daarna zijn we even op het strand geweest en hebben zeeleeuwen gezien op de, zo genoemde, Michael Jackson berg. Die zo heet omdat hij half zwart en half wit is. We hebben een beetje rondgelopen op het strand, wat toch wel erg fris was, en zijn daarna naar onze laatste stop gegaan waar we een beeld dat ze gejat hadden van paaseiland, konden bezichtigen. Daarna weer terug naar het hostel gegaan.
Onze laatste dag in Santiago was erg rustig. Elina en ik gingen 's ochtends op zoek naar een wisselkantoor om onze Chileense pesos om te wisselen naar amerikaanse dollars. Want als we ons hostel in chileense pesos wilden betalen, moesten we 20% meer betalen. Waar we natuurlijk geen zin in hadden. Toch jammer dat ze overal zo proberen te profiteren van toeristen. We zijn tenslotte maar arme studenten :(
De rest van de dag hebben we een beetje rondgelopen, ijs gegeten, typische hotdog van hier gegeten ( ze eten hier bijna alles met advocado), halve dag gezocht naar ansichtkaarten, en 's avonds de bus naar Mendoza genomen.
Natuurlijk duurde het weer uren voor we eindelijk door de douane kwamen. Maar eenmaal door de douane reden we in de middle of nowhere waar je prachtige bliksemschigten kon zien een aantal kilometers verder op waar het blijkbaar onweerde.
De eerste dag in Mendoza hebben we een wijntoer gedaan, dat kan hier tenslotte niet ontbreken. We zijn naar 2 wijnerijen geweest en een olijfolie fabriek. Was erg leuk, jammer genoeg waren ze een beetje gierig met de wijn. Het gaat tenslotte toch niet om de smaak?! Het gaat erom dat je er goed dronken van kan worden. Helaas waren ze het niet met me eens...
's avonds zijn we naar een all-you-can-eat pizza party geweest. Wat best saai was maar uiteraard wel veel pizza gegeten. We besloten maar weer op tijd terug te gaan.
Ik was verbaasd over het feit dat ik niet eens geirriteerd was door mijn wekker die om 6 uur 's ochtends af ging omdat we om 7 uur in de bus moesten zitten voor onze 'high andes' tour.
Ik heb ook niet eens geslapen in de bus. Wat niet heel vreemd is want het rijden door de bergen was prachtig. Ik heb wel 100 foto's gemaakt en volgens mij ziet het er op de foto allemaal hetzelfde uit maar het was zo indrukwekkend! We hebben een paar nutteloze stops gemaakt bij nietszeggende plaatsen en zijn uiteindelijk naar het Nacional Parque Aconcagua gegaan.
We hadden er alle 3 niet echt over na gedacht dat het in de bergen wel eens koud zou kunnen zijn. Aangezien we tijdens het inpakken blijkbaar allemaal het strand en de warmte in ons hoofd hadden. Maar ja wat wil je met een dom blondje uit Nederland, een Amerikaan en een Fin. Dus daar liepen we dan. Ik met mijn mooie sokken in mijn birkenstocks, Elina die 3 lagen shirts en een vest, geleend van de tourguide, aan had getrokken. En Zach die een fleecedeken uit het hostel had gestolen om zich tegen de kou te beschermen. Denk niet dat ze ons snel zullen vergeten.
Hoe dan ook het was een erg mooi park om rond te lopen en je kon heel goed de Aconcagua zien. Voor degene die niet weten wat het is, het is met 6369 meter, de hoogste berg in Zuid-Amerika. Daarna zijn we nog ergens gestopt om te eten en rond 8 uur waren we weer terug in het Hostel. Zach en ik hebben Elina op de bus terug naar Buenos Aires gezet, want haar familie zou haar de volgende dag op komen zoeken, en hebben bij de locale McDonalds gegeten.
De volgende dag zijn we wezen raften, wat de reden was waarom we besloten hadden om nog maar een dag te blijven. Er is zo veel te doen hier! Het raften was erg gaaf en het landschap was weer prachtig. We kwamen 's middags weer terug en besloten een beetje door de stad te gaan lopen. Er is een groot park met een groot meer hier en een groot plein met live muziek. Helaas moesten we die avond alweer terug richting Buenos Aires.
Het was een geweldige week :) Het is jammer dat ik nu strontverkouden ben. Denk dat de combinatie van benauwd naar koud naar droog naar koud naar kut airco in de bus naar benauwd, niet zo goed is geweest. Maar goed het was het waard ;)
Ik kan niet geloven dat de tijd zo snel gaat. Ik ben al bijna klaar met school. Hoef alleen vanavond, vrijdag en volgende week dinsdag nog examens te doen en dan ben ik klaar hier. Jammer genoeg gaat Zach volgende week maandag weer terug naar huis, maar hoogstwaarschijnlijk komt Patrick me over 2 weken opzoeken :D. Waar ik toch wel erg naar uit kijk.
En dan is het natuurlijk mijn verjaardag, kerst en oud&nieuw, waar ik nog steeds niet aan kan wennen. Want je viert gewoon geen kerst en oud&nieuw in de zon.. da's belachelijk.
Daarna.. tja. Kan het rondreizen eindelijk beginnen ;) waar ik ook wel erg naar uit kijk.
Nou trouwe lezers BEDANKT voor jullie velen reacties hier. Wordt er bijna bang van..
Alvast gefeliciteerd met mijn verjaardag, fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar ;)
Hasta Luego!
P.s Mijn mobiel is ,vermoedelijk, gestolen. Eitherway.. sms-en en bellen is dus zinloos. Ik heb nu een nieuw Argentijns nummer, dus als je daarin bent geinteresseerd moet je het maar even laten weten ;)