Sacha-in-latijns-amerika.reismee.nl

We komen en we gaan..

Buenos noches chicos!

Nou mijn eerste weekje school zit er ein-de-lijk op. 12 uur les op één dag is toch niet zo'n succes. En dat spaans is toch wel lastiger dan ik dacht.

Zondag ben ik nog even met Sergio de stad in geweest en hebben we gelunched wat wel gezellig was.Ik besloot eindelijk mijn geweldige spaans maar eens te gaan gebruiken door tegen de ober te zeggen dat hij van de rekening wel 70 mocht maken. Hij keek me een beetje beledigend aan en liep weg. Ik keek Sergio aan en vroeg 'sesenta is toch 70?' 'Nee, da's 60' En opeens was het wel duidelijk voor me waarom de ober met een chagerijnig hoofd was weggelopen.. Toen hij een paar minuten later weer terug kwam en ik dit keer wel 70 zei, was alles gelukkig weer goed. Lang leven mijn geweldige spaans :)

Verder de dag niet zo veel gedaan. De introductie maandag was eigenlijk net zo saai als de introductie afgelopen dinsdag. Het enige verschil was dat ik dit keer wel iets verstond van wat ze zeiden. Goed teken :) Ik heb ook mijn schoolpas gekregen, dus nu staren die bewakers me tenminste niet meer zo erg aan als ik weer naar binnen wil. Of naar buiten.

Dinsdag had ik vrij, ik heb elke maandag en dinsdag vrij:) als ik dit rooster aanhoudt in ieder geval. Dinsdag heb ik niet veel gedaan, ik ben maar weer een rondje door de stad gaan lopen want het nadeel van zo'n hostel is toch wel dat je totaal geen privacy hebt want overal zijn mensen. Nu is het in de stad natuurlijk niet veel minder druk, maar goed even alleen zijn op z'n tijd is niks mis mee.

Ik was alleen wel erg wanhopig want het was zo druk overal dat ik maar bij de McDonalds ben gaan zitten... Ja... Opzich was dat ook wel weer leuk want ik leerde hier een hele aardige jongen uit Zuid-Afrika kennen. ('t is best een leuke neger zoë ;))We hebben een tijdje zitten praten en daarna is hij weer weg gegaan. Ik vond het toen ook wel weer mooi geweest, want om heel eerlijk te zijn heeft de McDonalds toch niet zo heel veel sfeer.

Eenmaal terug in mijn fijne hostel :) Sprak een Amerikaan me aan om te vragen of ik zin had om naar een bar te gaan. Tuurlijk waarom niet, samen met hem en een braziliaans meisje hebben we wat gedronken. Ik kan er nog steeds niet aan wennen dat al die argentijnen me aankijken. Lang en blond is blijkbaar toch wel heel interessant.

Maar goed de avond was gezellig, het braziliaanse meisje vertelde dat ze op vakantie was hier en dat ze nog nooit eerder naar het buitenland was geweest. Best een rare gedachte dat ik dan 'even' naar de andere kant van de wereld ga en dat zij nog nooit eerderin een ander land is geweest.

Dinsdag.. was vast niet erg interessant want ik kan me niet meer herinneren wat ik die dag heb gedaan. Alleen dat 's avonds weer een nieuweling was aangekomen ;) Een kroaat met een zwaar amerikaans accent, Vedran. Samen met hem, Juanito, 'chicocheco' ( een tsjechische jongen), een brazilaan en de american dude Joe heb ik de hele avond biergedronken, 't is tenslotte maar 1 euro per liter :)

Woensdag was de dag dat ik mijn eerste echte les had :) Historia de latinoamerica y argentina. Klinkt wel leuk en het was vast heel interessant maar ik begreep er letterlijk NIKS van. Het stelde me gerust toen een argentijnse jongen, Nicolaas, me vertelde dat zelfs de mensen die spaans spreken deze dude niet konden volgen omdat hij gewoon te snel praatte.

Vervolgens vertelde Nicolaas dat hij een huis had, met zwembad en alles, en dat wij van harte welkom waren om een keer langs te komen. En dat hij ook nog een tweede huis had bij het strand dus dat we daar van de zomer wel heen mochten komen. Hoe vet is dat :)

Na de les is hij met Sergio en mij meegelopen om een argentijns nummer te regelen en is hierdoor nog te laat in zijn volgende les gekomen ook. Ik snap niet waarom maar al die mensen hier zijn zo vriendelijk en behulpzaam.

Eenmaal terug in mijn hostel, en na wat geskype, maar weer aan het bier gegaan met Vedran. De braziliaan zat er ook bij en vroeg me hoe je 'aansteker' in het nederlands zei, ik geloof dat hij het wel een half uur lang geprobeerd heeft maar zonder succes. Vandaag voelde ik me niet zo lekker, erg verkouden enzo. De amerikaanse jongen, Joe,merkte het en gaf me zijn vitamen pillen. Zoals jullie misschien wel weten doe ik niet aan pillen maar dit vond ik toch wel erg lief dus heb ik ze toch maar genomen (ookal hielp het niks...)

Vervolgens ben ik bijna de hele nacht opgebleven omdat Vedran om 3 uur 's nachts werd opgehaald en terug naar huis ging vliegen. En ik vond het toch wel gezellig met hem :) We hebben bier gedronken en nog wat door de stad gelopen. In tegenstelling tot andere grote steden, is het hier gewoon helemaal dood 's nachts.

De volgende dag heb ik het wel geweten. Ik moest om 07.45 op school zijn en lag pas om half 4 in bed. Ik was ontzettend moe en nog zieker geworden. Maar ja 't was slapen of bier en leuk gezelschap.

Toch was ik wel blij toen mijn dag erop zat. Deze dag had in geografia en portugues.

Tijdens portugeus begreep ik opeens waarom die rare Braziliaan geen 'aansteker' kon zeggen. Portugees is gewoon raar! Als je het leest lijkt het erg op spaans maar zoals je het moet uitspreken... ze hebben wel 4 verschillende manieren om bijvoorbeel de 'e' en de 'o' uit te spreken. Net russisch of turks of zo. En alles eindigt bijna met een 'oe' of 'i' en die leraar maakte daar alleen maar grapjes over. Hij maakte sowieso de hele portugese taal belachelijk ( voor zover ik het kon verstaan).

Nee, Brazilianen en Argentijnen worden denk ik nooit echt goede vrienden. Op een gegeven moment noemde hij een paar namen op en die mensen moesten hun naam gaan spelenin het portugees. Hij noemde mijn naam ook op 'Sacha Annette Nellie van der Schaaf?' maar zei vervolgens 'Oke dat zal ik je niet aan doen, maar waarom heb je in vredesnaam zoveel namen?' Tja...

Na de les ben ik met een Spaans meisje meegegaan die nog een kamer wist die dicht bij school was. Het was een mooie kamer en niet zo duur. Toch twijfel ik want ik vind het hier in het Hostel eigenlijk wel leuk, ik leer zoveel nieuwe en verschillende mensen kennen!:) Dus ik twijfel daar nog over.

Daarna ben ik naar huis gegaan en ben zo goed als meteen gaan slapen want kapot was ik! En hoofdpijn van al het spaans. Vandaag had ik weer een lange dag, en voelde me toen ik opstond nog beroerder maar goed ik vond dat ik niet al meteen mijn eerste lessen van de eerste week kon missen dus ging toch naar school.

Na een half uur zoeken, was ik bijna weer terug naar huis gegaan. Maar vond ik uiteindelijk toch het gebouwtje achter een ander gebouw buiten ergens om de hoek waar ik fotografia digital zou hebben. Ik had gelukkig nog niets bijzonders gemist maar vroeg me wel af wat ik daar deed. Nu ik zo moe ben en me zo ziek voel, volg ik al helemaal niks van dat spaans!

In de pauze kwam er een jongen naar me toe die ook dezelfde les had. Hij had nog nooit een uitwisselings student gezien en had ook nog nooit iemand ontmoet van een ander continent, dus hij was helemaal verbaasd. Wat ik toch wel grappig vond. Na de les had hij helemaal een samenvatting voor me gemaakt in het engels omdat ik hem had verteld dat ik het moeilijk te volgen vond.

Na mijn eerste les had ik twee uur pauze dus thuis maar even wat gegeten en met Juanito gepraat, hij zit hier ook voor langere tijd en het is wel een gezellige jongen. We hebben het over jongens gehad, en het is best raar om met een jongen over jongens te praten. Maar wel leuk ;)

Na mijn pauze had ik mijn enige vak, newswriting,in het Engels. Ik ben nog nooit zo blij geweest! Engels.. EINDELIJK ik kon iets verstaan. Het vak was nog leuk ook. 's Avonds had ik nog Chinese cultuur, Níhao! Wat ook wel interessant was maar 12 uur les op een dag is toch wel err-ug veel! Ik zou nu eigenlijk een 'welcome party' hebben voor alle internationale studenten maar het feest is hier best ver vandaan ennog doorfeesten tot 6 uur 's ochtends trek iknu echt niet. Ik snap ooknog steeds niet waarom alle feesten hier pas rond half 1 's nachts beginnen! Maar goed. Er zijn weer nieuwe mensen in het hostel :)

Dat is echt leuk hier, al die verschillende mensen...

Groot, klein, dik, dun. Getint, blank, donker. We zijn allemaal hetzelfde maar toch zo verschillend. We delen dezelfde passie maar geven onze eigen draai eraan.

We zijn op zoek, of gevlucht, hebben allemaal ons eigen verhaal.

Maar we reizen en we zien,
we zien en we ervaren,
We ervaren en we leren,
We leren en we passen toe.

we passen toe op onze eigen manier. We kennen elkaar, begrijpen elkaar misschien wel beter dan anderen en toch.. zijn we totaal anders, toch zijn we totale vreemden voor elkaar.

Welkom in de wereld van de reiziger.

Yara

super leuk verhaal heel veel moet je er nog schrijven het is super luek om te lezen en wat een supermooi gedicht(L)

xxxxxxxxx houvanjou mj

maud

lang en blond is overal interessant sas, dat heb je ondertussen toch wel door he? xD
heb je nog wat opgestoken bij chinese cultuur? :]
niet te ziek worden he!
xx